Project Description

Good Year Cuvee
печат

A Good Year Cuvee

експлозия от аромати, вкусове и багри

Произход: Тракийска низина
Реколта: 2021
Сорт: Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира
Алкохолно съдържание: 13,5 % об.
Дата на гроздобера: 22 септември / 7 октомври

История: Неописуемо предизвикателство е да се слеят експлозията от аромати и богатството от вкусове и багри на сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Сира. Четвъртият сорт в бленда – Каберне Фран, допринесе за създаването на едно хармонично, балансирано, комплексно и атрактивно вино – симфония за ценителите на богатите, плътни, кадифени, зрели и вкусни вина, със собствен стил и многопластов, неподражаем ароматен профил.

Винификация: Вината от отделните сортове са произведени поотделно от селектирано, добре узряло, ръчно брано и доставено във винарната грозде в касетки, селектирано на двойна сортировъчна маса. Веднага след ферментацията вината са блендирани. Виното е отлежало 12 месеца във френски дъбови бъчви тип „барик” за да постигне завършеност и хармония.

Дегустационни бележки: Виното е с наситен тъмнорубинен цвят, с блясък. В аромата се откриват боровинка, зряла къпина и червени горски плодове, допълнени от тонове на конфи, шоколад и ванилия и пикантни акценти на пипер и листенца от боровинка. На вкус е многопластово, обемно, кадифено, плодово и сочно с дълъг шоколадово-ванилен послевкус.