eXcentric Incanto Rose2018-12-12T15:56:56+00:00

Project Description

eXcentric Incanto Rose
печат

eXcentric Incanto Rose

баланс и хармония между изграждащите го сортове

Произход: Тракийска низина
Реколта: 2017
Сорт: Мерло 30%, Рубин 30%, Мелник 55 25%, Каберне совиньон 15%
Алкохолно съдържание: 14% об.
Дата на гроздобера: 22 септември – 10 октомври

История: Гроздето за eXcentric Incanto Rose от сортовете Мерло и Каберне Совиньон е от собствените лозя на Меди Вали в землището на село Смочево. Гроздето от сортовете Рубин и Мелник 55 идва от специално избрани единични лозя в Тракийска низина. Концепцията на виното е изградена върху баланса между четирите сорта и хармонията на техните аромати, формирани при ниска температура на ферментация за продължително време. Основната идея е да бъде запазен изграденият през изминалите години стил Incanto.

Винификация: Гроздето от различните сортове за това розе е набрано в различни дни. След мацерация с твърдите части от 3 до 6 часа сокът е отделен. Смесването е направено още по време на ферментацията. Ферментацията в инокс е около 45 дни при температура 14°С.

Дегустационни бележки: Красив бледо розов цвят, с нюанси на зряла праскова и брилянтен блясък. Нежен, фин, богат и атрактивен аромат на горски ягоди и бели череши с акценти на теменужки и бели цветчета. Вкусът е плодов, с приятна свежест. Финалът е дълъг, с мек и нежен плодов послевкус.