Project Description

инканто сира
печат

Incanto Syrah

създадено за истинските ценители на виното

Произход: Тракийска низина
Реколта: 2019
Сорт: Сира 100%
Алкохолно съдържание: 13,5 % об.
Дата на гроздобера: 10 септември

История: Incanto Syrah е второто червено вино от елитната серия на Меди Вали, създадено за истинските ценители на виното. То изразява философията на избата, а именно да създава специфични тероарни вина с уникален характер. Лозето от чието грозде е направено това вино беше избрано след внимателна преценка на климата, почвата, състоянието на лозите, формировката, начина на отглеждане и характеристиките на гроздето.

Винификация: Това вино e направено от най-доброто грозде на едно единствено лозе. Гроздето е ръчно брано, доставено във винарната в касетки и селектирано на двойна сортировъчна маса. Отделени са всякакви примеси, частици от чепки, преминали след ронкането, зелените или повредените вина. Ферментацията е в инокс при температури 25-30°С. Отлежало е 12 месеца в нови, специално изработени от три вида дъб френски бъчви тип „барик” за да постигне завършеност и хармония.

Дегустационни бележки: Красив тъмночервен цвят. Уханията на черни горски плодове, къпина и виолетки в аромата се допълват от тонове на шоколад, кафе и подправки. Вкусът е плодов и галещ. Богато и нежно виното носи в себе си атрактивността на сорта и специфичността на тероара.