Project Description

каберне фран инканто
печат

Incanto Cabernet Franc

ЧЕРВЕНО вино ПОСТИГНАЛО ЗАВЪРШЕНОСТ И ХАРМОНИЯ

Произход: Дунавска равнина
Реколта: 2021
Сорт: Каберне Фран 100%
Алкохолно съдържание: 13.5% об.
Дата на гроздобера: 25 септември

История: Incanto Cabernet Franc е най-новото червено вино в елитната серия на MEDI VALLEY, създадено за истинските ценители на виното. То следва философията на избата да прави специфични тероарни вина с уникален характер. Каберне Фран от собствените лозя на винарната в крайния български северозапад, от години показва отлични качества и изразява по най-интригуващия начин различния и уникален тероар.

Винификация: Това вино е направено от най-доброто грозде на собствените лозя в с. Бойница. Гроздето е ръчно брано, доставено във винарната в касетки и селектирано на двойна сортировъчна маса. Отделени са всякакви примеси и частици от чепки, преминали след ронкането. Ферментацията е в инокс при температури 25-30°С. Отлежало е 12 месеца в нови френски дъбови бъчви тип „barriques”, в които виното е постигнало завършеност и хармония.

Дегустационни бележки: Красив тъмно червен цвят, с виолетови оттенъци. Ароматът е изграден от ухания на касис, зрял плод, листа и плодове на боровинка, допълнени от шоколад, ванилия и конфи тонове. Тялото е обемно, плодово, с пикантни танини, плътно, топло и хармонично, със зряла сладост и нотки на кафе и шоколад. Дълъг и екзотичен послевкус.