ВИНЕН ТУРИЗЪМ

Искате да изживеете едно изискано пътешествие, отдайте се на Винен туризъм. Заповядайте във Винарски комплекс Меди Вали. Гостите на винарната имат възможност  да изминат „пътя на виното“ – от лозята до бутилката и най-вече да споделят  любовта си към всяка капка вино.

Един винен тур в Меди Вали ще Ви запознае със създателите на виното, ще ви разкаже истории за любовта към виното, традициите, миналото и бъдещето. Ние в Меди Вали Ви предлагаме едно винено пътешествие с дълъг послевкус.

ДЕГУСТАЦИОННИ ПАКЕТИ
дегустационна зала

ВИНЕН ТУР И ОЩЕ НЕЩО

Меди Вали е класически винарски комплекс, намиращ се на кръстопът на многополюсен туристически компас. Само на час път от столицата, в непосредствена близост до Рилски манастир, позициониран на вододела между областите Благоевград и Кюстендил, всяка предлагаща не малко туристически обекти, Меди Вали е прекрасно начало или повод да посетите тези места. Намиращ се едва на 5 км. от главен път Е-79 комплексът е лесно достъпен, за всеки решил да отдели време и да се запознае с характера и ансамбъла от емоция, аромат и чувства, който представляват вината на Меди Вали.
От тук започва югозападният лозаро-винарски район, известен като Долината на Струма. Това е предпоставка за любители на винения туризъм да започнат своя винен гастрол именно от най-северната част на Долината на Струма – винарски комплекс Меди Вали.

винен туризъм

Вашето посещение във винарски комплекс Меди Вали ще бъде едно незабравимо преживяване, което ще остави спомени за дълго.
Чрез Винения туризъм „се реализират“ история, традиции, атрактивност, красива природа, празници, кулинарство и гастрономия, социални контакти, здраве. Затова той може да бъде наречен ТУРИЗЪМ ЗА ВСИЧКИ СЕТИВА. Тръпката да си сред лозята, да се докоснеш до гроздето, да те разведат в самата изба, където се произвежда виното, да ти налеят чаша от някоя бъчва е невероятна.
Няма значение дали сте с изградена винена култура и високи изисквания или за първи път тръгвате по пътя на виното – най-важното е да откриете нещо ново, различно, нещо което да запомните за дълго, а именно това цели нашия млад и неуморен екип – да създава вина със стил, вина, чийто качества могат да бъдат открити и запомнени.
Други туристически обекти, които може да посетите в близост до винарски комплекс Меди Вали:
В близост до винарския комплекс се намират Рилски манастир, природният феномен Стобски пирамиди, гр. Кюстендил известен с богата си история и прекрасни места за посещение, Благоевград, Дупница, Банско са само част от намиращите се в близост туристически обекти.
Ако искате да съчетаете посещението във винарната с нощувка, ние Ви препоръчваме да го направите при нашите приятели от Вила Айя или къща за гости Катерина.

ДЕГУСТАЦИОННИ ПАКЕТИ

CLASSIC TASTING
Брой гости: 1 – 100
Продължителност: 15-30 минути, в зависимост от големината на групата
Брой вина: 2
Цена: 5.00 лв./човек

Описание на пакета:
Посрещане на гостите, обиколка на винарната. Дегустация и представяне на 2 вина от портфолиото на Меди Вали в съпровод от гризини и минерална вода. Разказ за историята на винарната и запознаване с актуалната продуктова гама. Кратка беседа. Предоставяне на възможност на гостите да се насладят на величествената гледка към Рила от панорамната тераса на винарски комплекс Меди Вали, както и за закупуване на вино и аксесоари на преференциални цени от нашият магазин. Изпращане на гостите.

FOLLOWING THE STEPS OF THE WINE
Брой гости: 4 – 40
Продължителност: 60-90 минути, в зависимост от големината на групата
Брой вина: 3
Цена: 15.00 лв./човек

Описание на пакета:
Посрещане на гостите на лозовите масиви на Меди Вали в близост до винарната. Запознаване с различните сортове, които се отглеждат в региона на с. Смочево и особеностите на тероара в най-северната част от „Долината на Струма“. Посрещане във винарната, обиколка по „пътя на виното“ – приемната за грозде, сортировъчните маси, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране и помещението за отлежаване на виното. Дегустация и представяне на 3 вина от портфолиото на избата в елегантен съпровод от студени хапки, минерална вода и гризини. Запознаване с технологията на производство на висококачествени вина и провеждане на образователна беседа на тема „Как да дегустираме вино“. Време за въпроси зададени от гостите. Предоставяне на възможност за закупуване на вино и аксесоари на преференциални цени от магазина към винарната. Изпращане на гостите.

PREMIUM TASTING
Брой гости: 4 – 22
Продължителност: 60-90 минути, в зависимост от големината на групата
Брой вина: 5
Цена: 25.00 лв./човек

Описание на пакета:
Посрещане на гостите и обиколка на винарната – приемната за грозде, съдовете за ферментация, помещението за отлежаване. Дегустация и представяне на 5 вина от цялото портфолиото на Меди Вали, включително и вина от премиум бранда Инканто. Запознаване с технологията на производство на висококачествени вина в Меди Вали. Дегустацията е съпроводена от селекция отбрани сирена, колбаси, хляб и минерална вода. Разказ за историята на винарната и актуалната и продуктова структура. Кратка беседа и отговаряне на въпроси зададени от гостите. Посещение в енотеката на Меди Вали – специално за нас място, в което се съхраняват лимитиран брой бутилки от изчерпани реколти. Това са вина които са част от историята на Меди Вали. Специално за всички закупили пакета Premium Tasting, осигуряваме рядката възможност да закупят или дегустират на място вино от енотечни бутилки.
Предоставяне на възможност гостите да се насладят на величествената гледка към Рила от панорамната тераса на винарски комплекс Меди Вали, както и за закупуване на вино и аксесоари на преференциални цени от нашият винен магазин. Изпращане на гостите.

Извън предложените пакети, имаме възможност да посрещнем по-големи групи от туристи, както и да отговорим на индивидуални желания и изисквания на нашите гости. Предоставяме и възможност за провеждане на вертикални дегустации на различни реколти от премиум вината на избата, след предварително запитване и резервация.

ДЕГУСТАЦИОННА ЗАЛА

Винарската изба Меди Вали разполага с голяма дегустационна зала – винен бар и магазин предлагащ вината на избата, разположени на първият етаж на административната сграда, където всеки посетител има възможността да разгледа всички медали и грамоти от различни конкурси.

Дегустационната зала разполага с 50 седящи места.

Панорамната тераса, с изглед към величествената Рила е чудесно място за дегустации на открито. Терасата е комплимент към гостите ни – мястото, което създадохме специално за Вас, нашите гости. Тук може да намерите топла и уютна атмосферата, в самото сърце на Рила планина, която съчетава неземното усещане за простора чрез невероятната панорама.

В подземието се намира избата за стареене на вината в бъчви и отделението за отлежаване на бутилираните вина при оптимални условия (температура и влажност) преди реализацията им. Избата разполага и с дегустационен бар на подземното вино, сред бъчвите.

винен туризъм