ВИНЕН ТУРИЗЪМ

Искате да изживеете едно изискано пътешествие, отдайте се на Винен туризъм. Заповядайте във Винарски комплекс Меди Вали. Гостите на винарната имат възможност  да изминат „пътя на виното“ – от лозята до бутилката и най-вече да споделят  любовта си към всяка капка вино.

Един винен тур в Меди Вали ще Ви запознае със създателите на виното, ще ви разкаже истории за любовта към виното, традициите, миналото и бъдещето. Ние в Меди Вали Ви предлагаме едно винено пътешествие с дълъг послевкус.

ДЕГУСТАЦИОННИ ПАКЕТИ
дегустационна зала

ВИНЕН ТУР И ОЩЕ НЕЩО

Меди Вали е класически винарски комплекс, намиращ се на кръстопът на многополюсен туристически компас. Само на час път от столицата, в непосредствена близост до Рилски манастир, позициониран на вододела между областите Благоевград и Кюстендил, всяка предлагаща не малко туристически обекти, Меди Вали е прекрасно начало или повод да посетите тези места. Намиращ се едва на 5 км. от главен път Е-79 комплексът е лесно достъпен, за всеки решил да отдели време и да се запознае с характера и ансамбъла от емоция, аромат и чувства, който представляват вината на Меди Вали.
От тук започва югозападният лозаро-винарски район, известен като Долината на Струма. Това е предпоставка за любители на винения туризъм да започнат своя винен гастрол именно от най-северната част на Долината на Струма – винарски комплекс Меди Вали.

винен туризъм

Вашето посещение във винарски комплекс Меди Вали ще бъде едно незабравимо преживяване, което ще остави спомени за дълго.
Чрез Винения туризъм „се реализират“ история, традиции, атрактивност, красива природа, празници, кулинарство и гастрономия, социални контакти, здраве. Затова той може да бъде наречен ТУРИЗЪМ ЗА ВСИЧКИ СЕТИВА. Тръпката да си сред лозята, да се докоснеш до гроздето, да те разведат в самата изба, където се произвежда виното, да ти налеят чаша от някоя бъчва е невероятна.
Няма значение дали сте с изградена винена култура и високи изисквания или за първи път тръгвате по пътя на виното – най-важното е да откриете нещо ново, различно, нещо което да запомните за дълго, а именно това цели нашия млад и неуморен екип – да създава вина със стил, вина, чийто качества могат да бъдат открити и запомнени.
Други туристически обекти, които може да посетите в близост до винарски комплекс Меди Вали:
В близост до винарския комплекс се намират Рилски манастир, природният феномен Стобски пирамиди, гр. Кюстендил известен с богата си история и прекрасни места за посещение, Благоевград, Дупница, Банско са само част от намиращите се в близост туристически обекти.
Ако искате да съчетаете посещението във винарната с нощувка, ние Ви препоръчваме да го направите при нашите приятели от Вила Айя.

ДЕГУСТАЦИОННИ ПАКЕТИ

CLASSIC TASTING
За групи от: 2-40 човека
Продължителност: 30 минути
Цена: 5 лв./човек

Посрещане на гостите, разглеждане на винарната – приемната за грозде, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране, помещението за отлежаване на виното. Дегустация на 2 вина от портфолиото на Меди Вали в съпровод от хляб и минерална вода. Разказ за историята на винарната и актуалните и продукти, отговаряне на въпроси зададени от гостите. Изпращане на гостите и предоставяне на възможност за закупуване на сувенири и вино на преференциални цени от магазина към винарната, както и предоставяне на възможност на гостите да се насладят на величествената гледка към Рила от панорамната тераса на винарски комплекс Меди Вали.

CELLAR TASTING
За групи от: 6-40 човека
Продължителност: 60 минути
Цена: 15 лв./човек

Посрещане на гостите от водещия дегустацията. Обиколка на винарната – приемната за грозде, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране, помещението за отлежаване. Образователна дегустация – какво ни казва етикетът на виното, защо завъртаме чашата, какво откриваме в аромата на виното, вкусът му, как да го описваме. Запознаване с технологията за производство на вино в Меди Вали (бяло, червено и розе). Дегустация на 5 вина от нашето портфолио в съпровод от хляб, гризини, хапки и минерална вода. Разказ за историята на региона, винарната и актуалните и продукти. Изпращане на гостите и предоставяне на възможност за закупуване на сувенири и вино на преференциални цени от магазина към винарната.

FOLLOWING THE STEPS OF THE WINE
За групи от 10-40 човека
Продължителност: 90 минути
Цена: 12 лв./човек

Посрещане на гостите на лозовите масиви на Меди Вали в близост до винарната. Запознаване с различните сортове, които се отглеждат в региона на с. Смочево и особеностите на тероара в най-северната част от „Долината на Струма“. Посрещане във винарната и обиколка по „пътя на виното“ – приемната за грозде, сортировъчните маси, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране и помещението за отлежаване на виното. Дегустация на 3 вина от портфолиото на избата в съпровод от хляб, минерална вода и гризини. Разказ за технологията на производство на висококачествени вина. Време за въпроси зададени от гостите. Изпращане на гостите и предоставяне на възможност за закупуване на сувенири и вино на преференциални цени от магазина към винарната.

PREMIUM CELLAR TASTING
За групи от: 4-12 човека
Продължителност: 60 минути
Цена: 25 лв./човек

Посрещане на гостите и кратка обиколка на винарната – приемната за грозде, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране, помещението за отлежаване. Дегустация на 5 вина от портфолиото на Меди Вали, включително и вина от премиум серията Инканто. Запознаване с технологията за производство на вино в нашата изба (бяло, червено и розе). Вината са съпроводени от селекция от отбрани сирена, колбаси, хляб и минерална вода. Разказ за историята на винарната и актуалните и продукти, отговаряне на въпроси зададени от гостите. Предоставяне на възможност за разглеждане на залата с медали и грамоти от различни конкурси и закупуване на сувенири и вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Извън предложените пакети, имаме възможност да посрещнем по-големи групи от туристи, както и да отговорим на индивидуални желания и изисквания на нашите гости. Предоставяме и възможност за провеждане на вертикални дегустации на различни реколти от премиум вината на избата, след предварително запитване и резервация.

ДЕГУСТАЦИОННА ЗАЛА

Винарската изба Меди Вали разполага с голяма дегустационна зала – винен бар и магазин предлагащ вината на избата, разположени на първият етаж на административната сграда, където всеки посетител има възможността да разгледа всички медали и грамоти от различни конкурси.

Дегустационната зала разполага с 50 седящи места.

Панорамната тераса, с изглед към величествената Рила е чудесно място за дегустации на открито. Терасата е комплимент към гостите ни – мястото, което създадохме специално за Вас, нашите гости. Тук може да намерите топла и уютна атмосферата, в самото сърце на Рила планина, която съчетава неземното усещане за простора чрез невероятната панорама.

В подземието се намира избата за стареене на вината в бъчви и отделението за отлежаване на бутилираните вина при оптимални условия (температура и влажност) преди реализацията им. Избата разполага и с дегустационен бар на подземното вино, сред бъчвите.

винен туризъм