GREAT BULGARIA

MEDI VALLEY работи успешно с български сортове. Excentric е утвърдена марка, която вината Рубин, Мелник и Мавруд направиха позната и харесвана. Преди три години, на работна среща, говорейки си за  пазарите и за растящия интерес към вината от български сортове, идеята изплува отново, заедно с името.  Зададохме си  два въпроса, отговорихме си на тях, изградихме концепцията на виното и го направихме.

В какво вярваме?
В уникалността и потенциала на българските сортове. В това, че те са национално богатство, част от идентичността на страната ни и имат всички качества да бъдат лицето на българското винарство пред света.

Какво искахме?
Да направим едно добро вино.

Какво направихме:
С Рубина изградихме структурата на виното, плътността и зрялата му плодовост. Сляхме ги с подправъчната пикантност и специфичните вкусове и аромати на Мелник 55. Добавихме малко от различността на Мавруд и нотки на нежност от Гъмзата. Зрелостта на гроздето и отлежаването в бъчви  добавиха тонове на шоколад, ванилия, ядки и тост. И, като не се отклонихме от философията си, направихме този бленд за ценителите на богати вина, със собствен стил,  и многопластов ароматен профил.

Серия Great Bulgaria