СЕРИЯ EXCENTRIC

Сeрия eXcentric е най-младата в портфолиото на Меди Вали. Първата реколта от вината е 2013, като веднага след пускането си в продажба през лятото на 2014 година се наложиха в добрите търговски обекти в страната с отличното си качество, коректна цена и модерна визия изпълнена с любов към детайла. Автор на дизайна на етикетите е Йордан Желев – the Labelmaker.
Серията eXcentric е група вина с високо качество на ексцентрично добра цена, при които различното и странното създават стила. Заради следването на идеята за очарование те запазват думата Incanto (от итал. „очарование“) в името си. Същността на вината eXcentric е в постигането на хармония и създаването на стил.
eXcentric Incanto Вионие 2013 и eXcentric Incanto Мавруд 2013 са първите две вина в тази серия.

През 2015 година разширихме вината в серията с хитовото Chardonnay & Sauvignon Blanc eXcentric Incanto – носител на най-високата награда за бяло вино в страната – „Златен Ритон“ от Международното изложение Винария 2015. Последваха го вино направено от сорта Рубин и впечатляващо с вкусовите си качества розе. От края на 2015 година серията eXcentric Incanto се сдоби и с рок енд рол лейбъл – вино посветено на маестрото на българския рок, големият Иван Лечев. През 2016 година представихме още едно вино с „рок енд рол“ уклон – Cuvee eXcentric Incanto 2015 – Special edition by the Fondation. Виното е посветено на супер групата Фондацията – приятели и почитатели на вината на Меди Вали. Изненадите в eXcentric Incanto продължават…

серия eXcentric Incanto