ВИНA

През 2010 в Меди Вали започва реализирането на новата концепция на винарната, чиято цел е да я превърне в перлата на българския югозапад. Започва създаването на интересни, богати, специфични тероарни вина със собствен стил и уникален характер, направени от специално селектирано за всеки сорт и тип вино грозде в оптимална зрялост.
Вината на Меди Вали са разделени по сортове и стил в различни ценови и качествени категории. Търговските марки, под които се произвеждат и продават са базовата серия – A Good Year, серията от средния клас eXcentric Incanto и премиум бранда Incanto.

вина

Вината в серията се произвеждат от грозде набрано в оптимална технологична зрялост, по-голямата част от тях отлежават 6 до 12 месеца в употребявани дъбови бъчви с обем 225 литра. Серията води началото си от реколта 2011 на Меди Вали, в продажба е от есента на 2012 година и бързо придоби популярност сред ценителите и специалистите в България и чужбина с отличното си съотношение цена-качество.
Мнозинството от вината в серията получиха признание и медали от множество национални и международни конкурси.
В концепцията е заложена и идеята, че добри вина с разпознаваем стил се правят само от грозде, отгледано в условията на една добра година… Виж повече

вина

Серията eXcentric е група вина с високо качество на ексцентрично добра цена, при които различното и странното създават стила. Същността на вината eXcentric е в постигането на хармония и създаването на стил.

От края на 2015 година серията eXcentric се сдоби и с рок енд рол лейбъл – вино посветено на маестрото на българския рок, големият Иван Лечев.

В края на 2020 обновихме визуално серията – старият дизайн не беше остарял, но решихме, че е време за значителна промяна. Целта на рестайлинга е още по-изчистен външен вид, с по-малко цветове и силно присъствие на хартиени декорации като релефно изпъкнало и вдлъбнато преге. Страхотен нов момент в този рестайлинг бяха заоблените ъгли, които… Виж повече

меди вали

Търговската марка Incanto (от италиански очарование) е премиум бранда на Меди Вали, създаден за истинските ценители и колекционери на виното. Тя изразява философията на избата – да създава специфични тероарни вина с уникален характер, изразяващи максимално качествата на сорта, региона (долината на Струма), както и разбиранията на енолозите за виното, нежността и хармонията.
Вината Incanto се правят от най-доброто, специално селектирано грозде, без компромис само в години в които енолозите ни разполагат с перфектната суровина набрана в оптимална технологична зрялост. Виж повече

вина incanto wines

Малки бутилки – 187 мл

В серията A Good Year произвеждаме част от вината и в малки бутилки с размер 0.187 л (1/4 нормална бутилка, или една винена чаша). Сладка и чаровна визия на една разфасовка подходяща за всеки винен повод с десетки приложения за любителите на виното. Предлагаме за вашите вълнуващи събития A Good Year Sauvignon Blanc (187 мл), A Good Year Chardonnay (187 мл), A Good Year Rose (187 мл) и A Good Year Merlo (187 мл).

вина