Винен тур и още нещо

10643402_10204514025593232_1338607938_n

Medi Valley Winery е класически винарски комплекс, намиращ се на кръстопът на многополюсен туристически компас. Само на час път от столицата, в непосредствена близост до Рилски манастир, позициониран на вододела между областите Благоевград и Кюстендил, всяка предлагаща не малко туристически обекти, Medi Valley Winery е прекрасно начало или повод да посетите тези места. Намиращ се едва на 5 км. от главен път Е-79 комплексът е лесно достъпен, за всеки решил да отдели време и да се запознае с характера и ансамбъла от емоция, аромат и чувства, който представляват вината на Medi Valley Winery.

От тук започва югозападният лозаро-винарски район, известен като Долината на Струма. Това е предпоставка за любители на винения туризъм да започнат своя винен гастрол именно от най-северната част на Долината на Струма – Medi Valley Winery.

10731163_726308474113382_7656365022871013401_nВашето посещение във винарски комплекс Medi Valley Winery ще бъде едно незабравимо преживяване, което ще остави спомени за дълго.

Чрез Винения туризъм „се реализират“ история, традиции, атрактивност, красива природа, празници, кулинарство и гастрономия, социални контакти, здраве. Затова той може да бъде наречен „ ТУРИЗЪМ ЗА ВСИЧКИ СЕТИВА“.Тръпката да си сред лозята, да се докоснеш до гроздето, да те разведат в самата изба, където се произвежда виното, да ти налеят чаша от някоя бъчва е невероятна.

Няма значение дали сте с изградена винена култура и високи изисквания или за първи път тръгвате по пътя на виното – най-важното е да откриете нещо ново, различно, нещо което да запомните за дълго, а именно това цели нашия млад и неуморен екип – да съзадава вина със стил, вина, чийто качества могат да бъдат открити и запомнени.

Други туристически обекти, които може да посетите в близост до винарски компекс Medi Valley Winery:

В близост до винарския комплекс се намират Рилски манастир, природният феномен Стобски пирамиди, гр. Кюстендил известен с богата си история и прекрасни места за посещение, Благоевград, Дупница, Банско са само част от намиращите се в близост турстически обекти.